Reacţia Sindicatului Drumarilor, după accidentul din Giurgiu, în care un angajat CNAIR a murit: Decidenţii taie sporurile

  • Sindicaliştii de la Drumuri trag un semnal de alarmă după accidentul din Giurgiu în care un angajat de la CNAIR, în vârstă de 55 de ani, a murit şi spun că în timp ce oamenii muncesc, decidenţii analizează tăierea sporurilor pentru condiţii periculoase.
  • Două persoane au murit şi opt au fost rănite, vineri dimineaţa, în urma unui accident care a avut loc pe DN5, în Călugăreni, judeţul Giurgiu, după impactul dintre o maşină şi o autoutilitară a CNAIR.
2117 afișări
Imaginea articolului Reacţia Sindicatului Drumarilor, după accidentul din Giurgiu, în care un angajat CNAIR a murit: Decidenţii taie sporurile

Reacţie Sindicatul Drumarilor, după accidentul din Giurgiu, în care un angajat CNAIR a murit: Decidenţii taie sporurile

În accidentul de pe DN 5, din Călugăreni, judeţul Giurgiu, soldat cu două persoane decedate şi opt rănite, şi-a pierdut viaţa un angajat al CNAIR, care lucra pe maşina Companiei de Drumuri.

În acest context, Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reuneşte maimult de jumătate din angajaţi din CNAIR, trage un semnal de alarmă asupra deciziilor guvernanţilor, care au ca scop tăierea sporurilor muncitorilor instituţiei.

„Muncitorii CNIAR lucrează în condiţii grele, iar sporurile pe care le primesc, având în vedere pericolul continuu la care se expun, sunt întru totul meritate”, spun sindicaliştii.

Potrivit acestora, bărbatul din maşina CNAIR care a murit avea 55 de ani şi era muncitor din cadrul Secţiei de Producţie Bucureşti.

„Nimic nu mai poate alina în momentul de faţă durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanţe şi de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenţii trebuie să înţeleagă pericolul zilnic la care se expun în fiecare zi angajaţii instituţiei. Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor CNIAR nu sunt mari, iar sporurile acordate, în momentul de faţă, sunt esenţiale pentru întregirea veniturilor şi pentru a duce o viaţă în condiţii decente. Tăierea acestora ar fi o decizie profund nedreaptă pe care Sindicatul Drumarilor Elie Radu o va contesta. Înţelegem necesitatea luării de măsuri pentru reducerea cheltuielilor, însă tăierea sporurilor ar echivala cu nerecunoaşterea pericolului şi greutăţilor activităţii prestate de angajaţii CNAIR şi, implicit, afectarea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe drumurile publice”, spun sindicaliştii.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că accidentul a fost provocat de şoferul autoturismului, un bărbat de 54 de ani, din oraşul Popesti Leordeni, judeţul Ilfov. Bărbatul decedat era pasager în autoutilitara CNAIR, iar femeia decedată era pasager în autoturism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici