Reacţie dură a Patriarhiei, după predica preotului că vaccinul duce la apariţia solzilor pe corp: „Spune multe despre gradul de adecvare la realitate”

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia nu se intersectează cu realismul creştin şi cu atitudinea echilibrată a Bisericii, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce un preot ar fi afirmat că vaccinul „va favoriza apariţia solzilor pe corp”.

2258 afișări
Imaginea articolului Reacţie dură a Patriarhiei, după predica preotului că vaccinul duce la apariţia solzilor pe corp: „Spune multe despre gradul de adecvare la realitate”

Reacţie dură a Patriarhiei, după afirmaţia preotului că vaccinul duce la apariţia solzilor pe corp: „Spune multe despre gradul de adecvare la realitate”

„Biserica Ortodoxă şi celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacţie a bunului-simţ) şi îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareţ, care, departe de lumea reală a informaţiei medicale, nu împărtăşesc această poziţie normală, raţională, poziţie care nu are si nu poate avea nicio conotaţie religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora”, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

În opinia acestuia, „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea în opoziţie a credinţei cu raţiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea şi multe alte confuzii alimentate şi preluate delirant de (pe) site-uri conspiraţioniste care dezinformează programatic nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea echilibrată a Bisericii”.

Vasile Bănescu crede că impactul este şi va rămâne minor în societate.

Reacţia vine după o predică despre vaccinare la o mănăstire din judeţul Neamţ.

Potrivit stiri-neamt.ro, declaraţiile au fost făcute chiar de către preotul stareţ al lăcaşului de cult, care, în încercarea de a-i convinge pe enoriaşi să nu se vaccineze, le-a spus că administrarea serului „va favoriza apariţia solzilor pe corpul uman”.

„Este orice, vaccin nu este. Toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie”, ar fi afirmat preotul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
patriarhia,
preot,
vaccin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici