Recalcularea pensiilor speciale va genera economii între 500 şi 800 milioane euro

Recalcularea pensiilor speciale, în interval de cinci luni de la intrarea în vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii, va genera economii estimate între 500 şi 800 milioane euro, potrivit premierului Emil Boc.

52 afișări
Imaginea articolului Recalcularea pensiilor speciale va genera economii între 500 şi 800 milioane euro

Recalcularea pensiilor speciale va genera economii între 500 şi 800 milioane euro (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Guvernul a avizat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, urmând ca documentul să fie transmis Parlamentului spre dezbatere prioritară.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că pensiile speciale vor fi recalculate în termen de cinci luni de la data intrării în vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii, fără să fie acceptată nicio excepţie, dar ţinând cont că statul a suportat o parte din contribuţia socială în cazul anumitor categorii.

Întrebat de presă ce se va întâmpla în cazul poliţiştilor, premierul a precizat că şi pensiile acestora vor fi recalculate, dar se va avea în vedere că statul a contribuit pentru aceştia cu o parte din contribuţia socială.

Sindicaliştii susţin că Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu ar trebui să se aplice retroactiv, aşa cum prevede proiectul de act normativ, precizând că ar putea fi intentate multe procese pe această temă, întrucât nicio altă lege nu s-a mai aplicat retroactiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici