Record de sterilizări gratuite anunţat de Consiliul Judeţean Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor, anunţă un număr record de sterilizări gratuite: peste 4.000 de animale de rasă comună, câini şi pisici.

112 afișări
Imaginea articolului Record de sterilizări gratuite anunţat de Consiliul Judeţean Ilfov

Record de sterilizări gratuite anunţat de Consiliul Judeţean Ilfov

Animalele au fost sterilizate gratuit în cadrul campaniei „E gratis să faci bine”.

Campania se desfăşoară pe trei paliere: maraton din localitate în localitate, sterilizări direct pe teren, în clinica veterinară mobilă, şi distribuirea de cupoane pentru sterilizări gratuite.

Maratonul de sterilizări gratuite se desfăşoară în fiecare zi de marţi. Animalele sunt operate exclusiv la o clinică veterinară din Găneasa, iar până acolo sunt transportate conform legislaţiei.

Se bifează două localităţi pe lună. De pildă, în luna iunie, se ajunge cu sterilizări gratuite în localităţile Mogoşoaia şi 1 Decembrie.

„Programele de sterilizări gratuite nu trebuie să se termine niciodată, dacă vrem cu adevărat să rezolvăm problema animalelor singure. Noi avem trei zile pe săptămână dedicate sterilizărilor gratuite. Colegii mei fac eforturi uriaşe, zilele de campanie de sterilizări gratuite încep dimineaţa devreme, înainte de ora 7, şi se termină de obicei după ora 21:00. Îmi doresc să văd aceeaşi implicare şi din partea tuturor cetăţenilor. Responsabilitatea şi empatia trebuie să ne definească atât pe noi cât şi comportamentul nostru în comunitate”, spune Hilde Tudora, şef Birou Protecţia Animalelor.

De asemenea, Consiliul Judeţean Ilfov oferă în total 1.000 de cupoane de sterilizări gratuite. Distribuirea acestor cupoane a început în data de 1 martie, iar până acum s-au dat aproape 400. Cupoanele se oferă în format electronic şi fiecare dintre ele are un cod unic de identificare.

Până acum, în 117 zile, Consiliul Judeţean Ilfov a reuşit, cu ONG-urile din domeniul protecţiei animalelor, să sterilizeze gratuit 4.034 de animale de rasă comună, 1.365 de câini şi 2.669 de pisici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici