Record nedorit: 200 de şoferi de transport marfă şi persoane au rămas fără permis în doar patru ore, iar 1.600 au primit amenzi

Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General de Poliţie a aplicat aproximativ 1.600 de amenzi şi a reţinut 200 de permise de la şoferii care transportă marfă şi persoane, într-o acţiune naţională, care a durat doar patru ore, constatându-se şi 30 de infracţiuni rutiere.

9285 afișări
Imaginea articolului Record nedorit: 200 de şoferi de transport marfă şi persoane au rămas fără permis în doar patru ore, iar 1.600 au primit amenzi

Record nedorit: 200 de şoferi de transport marfă şi persoane au rămas fără permis în doar patru ore, iar 1.600 au primit amenzi

"Pentru siguranţa transporturilor de persoane şi mărfuri, poliţiştii rutieri şi de la ordine publică au organizat o acţiune la nivel naţional, în urma căreia au fost constatate peste 30 de infracţiuni rutiere. În doar 4 ore, cât a durat acţiunea, au fost aplicate aproape 1.600 de amenzi, iar în jur de 200 de şoferi au rămas fără permis. Poliţiştii rutieri şi de la ordine publică din întreaga ţară au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri", reise dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au aplicat 1.589 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 185 pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice, 35 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 41 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi trei pentru nerespectarea prevederilor privind transportul public local.

"Au fost aplicate 80 de amenzi pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului, 87 pentru defecţiuni tehnice, 371 pentru neportul centurii de siguranţă, 46 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere” şi 36 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice. Totodată, poliţiştii au constatat 737 de abateri la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice", mai reiese din comunicatul instituţiei.

Din permisele reţinute, 19 au fost luate pentru consumul de alcool, 124 de certificate de înmatriculare au fost retrase pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare.

Totodată, au fost constatate 33 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 30 de conduceri pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici