Recursul celor doi acuzaţi de trădare, amânat pentru joi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, marţi, judecarea recursului în cazul subofiţerului MApN şi al cetăţeanului străin arestaţi preventiv pentru trădare prin transmitere de secrete şi spionaj.

26 afișări
Imaginea articolului Recursul celor doi acuzaţi de trădare, amânat pentru joi

Recursul celor doi acuzaţi de trădare, amânat pentru joi

La termenul de marţi, instanţa a amânat cauza din cauză că Marinov Zikolov nu avea avocat.

Dezbaterile au fost amânate pentru joi, la ora 12.00.

După terminarea şedinţei de judecată, Simona Tache, avocatul subofiţerului Floricel Achim, a declarat că "în urma efectuării percheziţiei domiciliare, cât şi în urma flagrantului, nu a rezultat nicio probă concretă în baza căreia procurorii să-l acuze pe subofiţer, de trădare".

Potrivit avocatului, atunci când au dispus reţinerea celor doi, procurorii s-au bazat "doar pe o serie de transcrieri a unor interceptări telefonice din care nu reiese în niciun fel infracţiunea de care este acuzat Floricel Achim".

Avocatul a mai arătat că, la momentul flagrantului, în timpul percheziţiei corporale, asupra clientului său a fost găsit un stick pe care nu s-ar fi aflat documente clasificate care să fie din categoria celor catalogate drept secrete de stat.

Simona Tache a arătat că Floricel Achim şi Marinov Zikolov erau amici, bulgarul desfăşurând de mai mulţi ani afaceri comerciale în România. Subofiţerul nu derula afaceri, din cauza naturii profesionale.

Un subofiţer din Ministerul Apărării (MApN) şi un cetăţean străin au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT, pentru trădare prin transmitere de secrete şi spionaj, fiind acuzaţi că au manipulat informaţii de natură să pună în pericol securitatea naţională.

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus, sâmbătă, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Floricel Achim, subofiţer în cadrul Ministerului Apărării, pentru trădare prin transmitere de secrete şi a cetăţeanului străin Marinov Zikolov, pentru spionaj, potrivit unui comunicat de luni al Ministerului Public.

Citeşte şi

Un subofiţer din MApN şi un cetăţean străin, arestaţi pentru spionaj

"Gândul": Spionul român a vândut ruşilor hărţi secrete ale MApN

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici