REFERENDUM 2012: Prima secţie de votare s-a deschis la Auckland, în Noua Zeelandă

Prima secţie de votare pentru REFERENDUMUL pentru demiterea preşedintelui României s-a deschis la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 22.00 a României, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

685 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012: Prima secţie de votare s-a deschis la Auckland, în Noua Zeelandă

REFERENDUM 2012: Prima secţie de votare s-a deschis la Auckland, în Noua Zeelandă

Secţia de votare nr. 229, organizată la Auckland, s-a deschis la ora locală 7.00 din Noua Zeelandă.

Având în vedere fusul orar, următoarele secţii care se vor deschide la ora 00.00, ora României, vor fi în Australia, la Canberra (secţia nr.17), Sydney (secţia nr.18) şi Melbourne (secţia nr. 151).

Conform legii, votul în secţiile de votare din străinătate se derulează în intervalul orar 7.00-23.00, ora locală din ţările unde sunt localizate secţiile.

Procesul de votare în secţiile din străinătate se va încheia luni, 30 iulie, la ora 7.00 a României, când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de Vest a Americii de Nord, în oraşele Los Angeles, San Francisco, Portland, Sacramento şi Seattle din SUA şi Vancouver din Canada.

Ministerul Afacerilor Externe a organizat pentru acest scrutin 306 secţii de votare în afara ţării, fiind expediate către acestea 600.000 de buletine de vot.

La alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie 2009, MAE a organizat 294 de secţii de votare în străinătate. La primul tur, din 22 noiembrie, au votat 94.000 de români în secţiile din străinătate, iar la turul al doilea, din 6 decembrie, au fost înregistraţi 147.600 de votanţi.

Pentru a fi validat REFERENDUMUL DIN 29 IULIE  pentru DEMITEREA PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU trebuie să se prezinte la urne cel puţin 50% plus unu din numărul alegătorilor, adică 9.154.307 de alegători din totalul de 18.308.612 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în listele electorale.

Primele date ale scrutinului de duminică, 29 iulie, privind prezenţa la vot, incidentele la nivel naţional, dar şi REZULTATE REFERENDUM 2012 le veţi afla pe mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici