REFERENDUM 2012 REZULTATE FINALE - Arad: Prezenţa la vot, 35,17%. Majoritatea votanţilor au optat pentru demiterea lui Băsescu

Prezenţa la vot la referendumul de duminică a fost, în judeţul Arad, de 35,17 la sută, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEJ, care arată că 117.601 de voturi au avut răspunsul "Da", iar 19.278 - "Nu".

1040 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012 REZULTATE FINALE - Arad: Prezenţa la vot, 35,17%. Majoritatea votanţilor au optat pentru demiterea lui Băsescu

REFERENDUM 2012 REZULTATE FINALE - Arad: Prezenţa la vot, 35,17%. Majoritatea votanţilor au optat pentru demiterea lui Băsescu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

BEJ Arad a întocmit procesul-verbal privind rezultatele finale, pe care l-a trimis formaţiunilor politice, urmând ca membrii BEJ să se întâlnească la prânz pentru a semna documentul.

"Am terminat preluarea buletinelor şi centralizarea datelor în jurul orei 5.00. Puteam să terminăm mai repede, dar a fost un incident cu maşina care a venit din localitatea Bata (cu buletinele de vot - n.r.), care a avut o defecţiune pe drum", a declarat preşedintele BEJ Arad, judecătorul Otto Szep.

Conform rezultatelor finale, din cele 394.676 de persoane înscrise în listele electorale pentru referendum, 138.813 au participat la vot.

Numărul de voturi valabil exprimate la răspunsul "Da" a fost de 117.601, iar la răspunsul "Nu" a fost de 19.278.

În judeţ au fost declarate nule 1.934 de voturi, preşedintele BEJ apreciind că numărul este mic faţă de alte scrutine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici