REFERENDUM CONSTANŢA: Votul ar putea rămâne fără rezultat oficial. Angajaţii de la Statistică lipsesc

Reprezentanţii Direcţiei de Statistică din Constanţa nu s-au prezentat la Biroul Electoral pentru centralizarea datelor de la referendumul pe tema desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Constanţa, astfel că este posibil să nu existe un rezultat oficial al votului.

875 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM CONSTANŢA: Votul ar putea rămâne fără rezultat oficial. Angajaţii de la Statistică lipsesc

REFERENDUM CONSTANŢA: Votul ar putea rămâne fără rezultat oficial. Angajaţii de la Statistică lipsesc (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Constanţa, Laurenţiu Marin, a declarat că până în urmă cu două zile a existat o colaborare foarte bună cu cei de la Statistică, dar că începând de începând de sâmbătă aceştia nu au mai putut fi contactaţi.

"Am avut o colaborare foarte bună cu Direcţia de Statistică până în urmă cu două zile, le-am amenajat un spaţiu cu tot ceea ce ne-au solicitat, iar de ieri nu am mai reuşit să contactăm pe nimeni la telefon. Le-am trimis adrese prin care le solicitam să se prezinte, dar nu am primit niciun răspuns. Noi sperăm ca până la ora 20.00, când se încheie votarea, să vină reprezentanţi de la Direcţia de Statistică. În caz contrar, luăm în calcul chiar să ne adresăm instanţei", a afirmat Laureţiu Marin.

El a spus că reprezentanţii Direcţiei de Statistică urmau să centralizeze datele venite de la secţiile de votare şi să ofere un rezultat oficial al votului.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Constanţa a mai afirmat că, în cazul în care cei de la Direcţia de Statistică nu se vor prezenta, atunci centralizarea ar putea fi realizată de către reprezentanţii Biroului Electoral, dar aceste rezultate nu vor fi oficiale.

Directorul Direcţiei de Statistică Judeţeană Constanţa, Enache Buşu, nu a putut fi contactat.

Conform numărătorii realizate de PSD, partid din care face parte preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care a iniţiat acest referendum, prezenţa la vot până la ora 12.00 a fost de 14,16 % la nivelul întregului judeţ. Pentru ca referendumul să fie validat, este nevoie ca jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor să voteze.

Un număr de 515 secţii de votare din judeţul Constanţa sunt deschise, duminică, de la ora 8.00, pentru referendumul pe tema desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Constanţa, fiind aşteptate la vot 632.776 de persoane.

Constănţenii au de răspuns cu DA sau NU la întrebarea "Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa?".

Procesul electoral va dura până la ora 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici