Refugiaţii evacuaţi din Afganistan de celula de criză de la MAE au ajuns în Bucureşti

Zeci de refugiaţi afgani evacuaţi din Afganistan de celula de criză de la MAE au ajuns, joi seară, în Bucureşti, la bordul unui avion TAROM.

346 afișări
Imaginea articolului Refugiaţii evacuaţi din Afganistan de celula de criză de la MAE au ajuns în Bucureşti

Captură video

O parte din cetăţenii afgani care au fost evacuaţi din Afganistan în urma demersurilor Celulei de criză interinstituţionale convocate la data de 13 august şi coordonate de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a sosit în România la bordul unei aeronave TAROM.

Aeronava a aterizat la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Cetăţenii afgani care au ajuns în România au fost întâmpinaţi de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, şi secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, chestor general de poliţie Bogdan Despescu.

La începutul lunii septembrie, 80 de cetăţeni afgani au fost evacuaţi din Afganistan de reprezentanţii statului român. Pe cale terestră, ei au ajuns în Pakistan. Cei 80 de cetăţeni afgani sunt foşti colaboratori ai trupelor române în teatrul de operaţiuni din Afganistan, studenţi cu burse în România, precum şi alte categorii vulnerabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici