Regina Elisabeta a II-a şi dragostea ei faţă de căţei şi cai. A avut peste 70 de câini şi 100 de cai FOTO

  • De mic copil, Regina Elisabeta a II-a a iubit câinii. Şi îndeosebi, o anumită rasă: Corgi.
  • Pe locul doi, o altă iubire mare a monarhului a reprezentat-o caii.
2900 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a II-a şi dragostea ei faţă de căţei şi cai. A avut peste 70 de câini şi 100 de cai FOTO
Regina Elisabeta a II-a (1926-2022) a fost o mare iubitoare de câini şi cai. Corgi au devenit o emblemă datorită monarhului.
 
Recent, Regina avea cinci câni: doi corgi - Muick, Sandy, Candy (dorgi) şi doi Cocker Spaniel. 
 
Ce se întâmplă cu cei cinci câini după moartea Reginei? Autoarea unei cărţi despre câinii Reginiei, Penny Junor, care a scris „Toţii Corgii Reginei” (All The Queen's Corgis) crede că blănoşii vor reveni în grija angajaţilor de la palat, implicaţi profund în îngrijirea lor. 
 
Un film animat de comedie realizat de Netflix, intitulat „Corgi, Căţeii reginei” (The Queen's Corgi) arată relaţia specială a Reginei cu blănoşii săi. 
 

Regina şi cursele de cai 

 
Nu doar câinii au fost o mare iubire a reginei, ci şi caii. De-a lungul vieţii, regina a avut 100 de cai... unii valoroşi. I-au plăcut cursele de cai, dar şi creşterea formidabilelor animale. 
 
Regina a preferat întotdeauna caii pur sânge, ideali pentru curse. Elisabeta a II-a a moştenit de la tatăl său, Regele George al VI-lea, mai mulţi cai de curse. Aşa că a preluat pasiunea, transformând-o în mulţi bani.
 
Elisabeta a II a primit primul său ponei, pe nume Peggy. Avea doar patru ani şi până la vârsta de şase ani a învăţat să-l călărească. La 18 ani era deja expertă şi nu a renunţat la activitate nici după vârsta de 90 de ani. 
 
De-a lungul anilor, caii Reginei au câştigat mii de curse, premii şi peste şapte milioane de lire sterline. Tommy, Agreement, Almeria, Canisbay, Doutelle, Carrozza, Pall Mall, Magna Carta, Estimate sunt câţiva dintre caii monarhului.
 
 
În trei locuri din lume există câte o statuie care înfăţişează Regina călare pe cal. 
 
Dealul Parlamentului din Ottawa, Canada (dezvelită în 1992)
 
 
 
Parcul regal din Windsor, Anglia (dezvelită în 2003)
 
 
În faţa Parlamentului din Regina, Canada (2005)
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici