Regizorul Ion Ardeal Ieremia consideră că doar vaccinul îl ajută să se reîntâlnească cu publicul

  • La nivel naţional au fost deschise 47 de centre de vaccinare
  • În perioada 27 decembrie – 1 ianuarie, 11.656 de cadre medicale au fost vaccinate
  • Ion Ardeal Ieremia crede că în acest ritm, lui îi vine rândul peste 4-5 luni
568 afișări
Imaginea articolului Regizorul Ion Ardeal Ieremia consideră că doar vaccinul îl ajută să se reîntâlnească cu publicul

După 10 luni de pandemie, vaccinul ne-a dat speranţă. Dar, la noi, autorităţile nu par interesate de imunizarea populaţiei, ţinând cont că de Revelion au pus vaccinarea pe hold pentru 3 zile.

Regizorul Ion Ardeal Ieremia este revoltat. De 10 luni nu mai simte că face teatru. De când cu COVID-19, sălile sunt mai mult închise, iar el şi-a mutat activitatea pe zoom. Îi e dor de public, de aplauze, de emoţia unui spectacol adevărat.

„Recurgem la tot felul de experimente, jucăm în online... Cât? Teatrul înseamnă contact. Contact cu publicul. Orice actor vă poate spune că simte respiraţia sălii. Se simte. E un plămân. Un plămân care reacţionează la ceea ce prestezi tu pe scenă. Acest plămân ne este virusat, ca să mă exprim de sezon”, spune Ion Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Naţional Timişoara.

A crezut că odată cu apariţia vaccinului, încet-încet vom reveni la normalitate. Cei responsabili de vaccinare i-au spulberat speranţele. În decurs de o săptămână, au folosit doar 7% din dozele primite. Asta îl duce pe Ieremia cu gândul la două lucruri.

„Dezorganizarea care ne este fundamentală nouă, şi doi, se vaccinează la gri, persoanele importante din stat. Mie îmi va veni rândul undeva pe la începutul lunii mai. Iar cu asta nu sunt de acord. Eu vreau să mă vaccinez cât mai repede. Citesc în presă că Israelul a vaccinat, în primele două zile, 600.000 de oameni.”

Regizorul cede în vaccin singura soluţie. Te protejează de boală, te scapă de restricţii şi relansează economia. Aşa că nu îi înţelege pe cei care se opun vaccinării.

„Îmi aduce aminte de situaţia ilară de la miijlocul XIX, când la celebrul magazin Harrods, din Londra, s-au montat scări rulante şi clienţii leşinau de frică pe scările rulante şi erau îmbărbătaţi cu câte un pahar cu coniac”, mărturiseşte Ion Ardeal Ieremia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici