Reînscrierile în grădiniţe încep din luna aprilie, iar înscrierile, după acestea

Reînscrierea copiilor în grădiniţe se face începând din luna aprilie, iar înscrierile pot avea loc imediat după finalizarea reînscrierilor, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

167 afișări
Imaginea articolului Reînscrierile în grădiniţe încep din luna aprilie, iar înscrierile, după acestea

Reînscrierile în grădiniţe încep din luna aprilie, iar înscrierile, după acestea (Liviu Chirică/Medifax Foto)

Perioadele pentru reînscrieri sau înscrieri vor fi stabilite de către conducerea unităţilor de învăţământ, cu consultarea inspectorului de specialitate şi vor fi afişate la vedere.

ISMB face apel la conducerea unităţilor de învăţământ preşcolar să afişeze la vedere perioada în care grădinţa este închisă pentru igienizări şi/sau reparaţii, capacitatea unităţii, respectiv numărul de copii pentru care a fost proiectată, cât şi numărul de copii aprobat prin planul de şcolarizare penru anul 2010-2011.

De asemenea, unităţile din învăţământul preşcolar vor reactualiza, zilnic, numărul de copii reînscrişi sau înscrişi zilnic în perioada dedicată acestei acţiuni, din totalul de locuri disponibile.

Unităţile de învăţământ vor răspunde în scris, în timp util, tuturor solicitărilor de înscriere depuse de către părinţi.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti atenţionează că este interzisă condiţionarea înscrierii şi a reînscrierii copiilor în grădiniţe de perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor.

Conform planului de şcolarizare pentru anul 2010-2011, numărul de locuri în grădinţe în municipiul Bucureşti este de 30.980 în învăţământul de masă şi 230.000 în învăţământul special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici