Renate Weber: Augustin Lazăr să îşi retragă candidatura pentru un nou mandat de procuror general

Eurodeputatul Renate Weber (ALDE) i-a cerut, sâmbătă, lui Augustin Lazăr să îşi retragă candidatura depusă pentru un nou mandat de procuror general, în condiţiile în care a fost „complicele sistemului opresiv” de dinainte de 1989, transmite corespodenntul MEDIAFAX.

979 afișări
Imaginea articolului Renate Weber: Augustin Lazăr să îşi retragă candidatura pentru un nou mandat de procuror general

Renate Weber: Augustin Lazăr să îşi retragă candidatura pentru un nou mandat de procuror general

Renate Weber a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă că prin funcţia de şef al comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Aiud, Augustin Lazăr a avut un rol foarte clar în a perpetua regimul îngrozitor de opresiv din România.

„Este o ruşine pentru România să aibă ca procuror general, la 30 de ani de la căderea comunismului, pe cineva care nu a fost doar simplu procuror în perioada comunistă. Augustin Lazăr a avut un rol foarte clar în a perpetua regimul îngrozitor de opresiv din România. Cred că prin deciziile pe care le-a luat, ca şef al comisiei care se pronunţa pentru liberarea condiţionată de la Aiud, a devenit complice al acelui sistem în care oricine spunea ceva împotriva regimului comunist era supus la rele tratamente, chiar la tortură, iar dânsul i-a menţinut în această situaţie prin măsuri dincolo de ceea ce legea îi permitea. Dar măcar acum să îşi retragă candidatura depusă pentru că nu mă aştept de la Augustin Lazăr să aibă decenţa să se retragă din funcţie înainte de a-i expira mandatul”, a spus Weber.

Potrivit acesteia, când i s-a cerut revocarea de către ministrul Justiţiei, Augustin Lazăr a apelat la formule legale numite în drept ”abuzul de drept” pentru că ştia că nu are nicio şansă în instanţă să atace acea propunere.

„Este un personaj care, devreme ce a făcut ce a făcut la viaţa sa, nu are cum să aibă empatie, decenţă sau bun simţ şi eu astfel îmi justific, prin aceste schelete din dulapul domnului Lazăr, de ce a ajuns să semneze el însuşi un protocol cu SRI prin care procurorii deveneau subordonaţii acestui serviciu, de ce a ajuns să i se pară că sunt normale astfel de situaţii, echipe mixte, adică lucruri inacceptabile într-un stat de drept. (...) Pentru mine este o enigmă şi cum a ajuns procuror general şi cum Raluca Prună a putut să îl pună la acea dată”, a mai spus europarlamentarul ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici