REPORTAJ. Acrobaţii pe motociclete, paradă, scandenberg, fotbal de plajă şi mult rock - la Festivalul Motorock - GALERIE FOTO

Acrobaţii pe motociclete cu sportivi care trec prin foc, concursuri de scandenberg, fotbal de plajă şi concerte rock au loc la Festivalul Motorock care se desfăşoară în oraşul Pecica, judeţul Arad, atracţia majoră fiind, însă, parada la care au participat câteva sute de motocilişti, pe DN 7.

961 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ. Acrobaţii pe motociclete, paradă, scandenberg, fotbal de plajă şi mult rock - la Festivalul Motorock - GALERIE FOTO

Acrobaţii pe motociclete, paradă, scandenberg, fotbal de plajă şi mult rock - la Festivalul Motorock

Pasionaţii de motoare încinse din România, Ungaria şi alte ţări şi-au dat întâlnire în judeţul Arad, pentru un weekend plin cu distracţii, în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Motorock, care are loc în oraşul Pecica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la festival îşi etalează motocicletele, participă la concursuri şi petrec pe muzică rock.

Sâmbătă, câteva sute de motociclişti au participat, pe DN 7 şi prin centrul municipiului Arad, la un "marş-paradă", pentru a atrage atenţia că există în trafic. Parada s-a desfăşurat sub sloganul "Alege viaţa!" şi a fost însoţită de echipaje de poliţie şi jandarmerie.

"Suntem la 12-a ediţie, ne bucurăm de vreme bună. Marşul este până la Arad, promovăm motociclismul. Aseară (vineri - n.r.) am avut oaspeţi din Austria, care au plecat mai departe. Aseară au fost mulţi timişoreni, azi (sâmbătă - n.r.) au plecat pentru că au locuri de muncă şi revin seara. Sperăm să vină cât mai mulţi, încercăm să păstrăm tradiţia festivalului, am promis că dacă nu se mobilizează rockerii şi motocliştii, din punctul meu de vedere este ultima ediţie şi aş vrea să văd interesul acestor oameni", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Stanislav Ribovici, organizatorul evenimentului.

Motociliştii spun că nu au cuvinte să descrie senzaţia trăită pe motociclete, iar atmosfera de la festival este la înălţime.

"Păi e o senzaţie care nu se poate exprima numai în momentul în care eşti pe motor. Dar dacă vrei să te apuci de motor, trebuie să iei legătura cu cineva care poate să-ţi explice ce înseamnă să fi pe motor. (...) E o pasiune costisitoare, în primul rând, îţi trebuie echipament şi după aia motor şi toate astea costă. Dar este ceva ce nu se poate explica decât atunci când eşti pe motor. Am investit mulţi bani şi fac asta de 37 de ani", a declarat un împătimit al motoarelor.

"Te simţi minunat, e senzaţia de spirit liber", a declarat, la rândul ei, o motociclistă.

Unul dintre motoarele care a atras atenţia este din anul 1987.

"Al meu e un motor italian din 1987, puţin restaurat, motor clasic, o întoarcere în timp. E o pasiune costisitoare, nu găsim piese în România, iar când le cumpărăm de afară costă, dar ca orice pasiune îşi merită preţul", a spus proprietarul motorului.

O altă atracţie, pe lângă paradă, o reprezintă acrobaţiile pe motociclete, care au loc în faţa Primăriei pecica, cu sportivi care trec prin foc.

La Festivalul Motorock au loc şi concerte rock cu trupe din România şi Ungaria, sâmbătă seara cap de afiş fiind trupa "Spitalul de Urgenţă".

Festivalul mai cuprinde, printre altele, demonstraţii super cross şi ATV, concursuri sportive sau un târg de prezentare auto moto. Nu lipsesc nici concursurile de scandenberg, fotbal de plajă sau tenis cu piciorul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici