REPORTAJ- Clipe de euforie şi bucureşteni redeveniţi copii, de Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne

Tot norodul de bucureşteni de la vlădică până la opincă, de la adolescenţi cu tuleiele abia mijite, dame bine, studenţi cu sângele clocotitor, părinţi şi odrasle, până la pensionari curajoşi şi dezinhibaţi, s-a adunat, sâmbătă la ora 16:00 trecute fix ca să se bată cu perne în Piaţa Universităţii.

556 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ- Clipe de euforie şi bucureşteni redeveniţi copii, de Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne

REPORTAJ- Clipe de euforie şi bucureşteni redeveniţi copii, de Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne

Adunarea participanţilor la acest eveniment s-a făcut sub privirile grave şi cărora nu le scapă nimic ale statuilor lui Mihai Viteazul, Gheorghe Lazăr, Spiru Haret şi Ion Heliade Rădulescu.

Bătaia cu perne alătură Bucureştiul celor peste 50 de oraşe din întreaga lume care sărbătoresc International Pillow Fight Day, Ziua Internaţională a bătăii cu perne, menită să ofere publicului un moment de distracţie şi să fie o clipă de ieşire din cotidian, precum şi o sursă de descărcare a energiilor, evenimentul fiind la a treia ediţie în România.

Poporul a avut muniţie perne pufoase, vătuite, perne cu obraz mătăsos sau dintre cele îngălbenite, suportul multor nopţi de vise şi somn, numai bune să-şi găsească sfârşitul într-o bătălie euforică la început de aprilie. De asemenea, participanţii au venit cu jucării de pluş fanteziste, de la urşi panda catifelaţi, până la răţoi fosforescenţi de mărimea unui copil, ba chiar şi un dragon de pluş vernil, toate gata a fi sacrificate pe câmpul deschis al luptei dintre sutele de participanţi la eveniment.

Startul bătăii cu perne l-a dat chiar Ionuţ Bodonea, unul dintre băieţii glumeţi (mai precis ochelaristul) de la platforma de comedie 10Lucruri.

Înainte să se lanseze în lupta cu perne, Ionuţ Bodonea a spus pentru MEDIAFAX ce înseamnă pentru el Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne: „A fost un prilej să ies efectiv din casă, să mă distrez un pic cu toată lumea asta de aici. Am venit pregătit, cam de vreo două săptămâni mă antrenez. N-am mai dormit, efectiv mă bat încontinuu cu perne. Am fost la sală, mi-am schimbat şi alimentaţia. Este totul pregătit. Mi se pare o iniţiativă foarte tare. E marfă că se petrece în 50 de ţări. E un prilej pentru oameni de a ieşi şi a-şi elibera stresul din cursul săptămânii într-o pernă. Deşi nu este foarte creştineşte, eu o să arunc prima pernă. Colegii mei, ei nu sunt în luptă. Cred că n-au venit de frică mai mult, să nu-şi ia perne în cap.”, a explicat amuzant acesta.

Întrebat ce pregăteşte alături de Andrei Lăcătuş (cunoscut şi ca „Şurubel”), şi de Vali Dobrogeanu în viitorul apropiat, Ionut Bodonea a dezvăluit care vor fi planurile platformei 10Lucruri: „Nu renunţăm la 10Lucruri şi pregătim acum pentru primăvară o serie nouă de clipuri.”

Şi Alexandru Cristian, din partea organizatorului acestui eveniment, revista StudLife, a descris pentru MEDIAFAX manifestaţia ca fiind una „euforică”: „Pillow Fight Day e momentul ăla din an în care strângem între 400 şi 800 de oameni şi toţi se super distrează. E euforie. Vezi pe faţa tuturor oamenilor că se distrează. Şi acum avem...cred că cea mai în vârstă doamnă care a venit are 70 plus, iar cel mai tânăr are sub şapte ani. Noi vrem să aducem oamenii la un loc să se distreze într-un mod cât mai sigur şi mulţi cred că îşi amintesc de copilărie. E un moment când devii din nou copil. Te baţi cu pernele cu alţi 600 de oameni. Mesajul meu e ca ei să se simtă de cât mai multe ori pe an aşa cum se simt în ziua asta.”, a conchis acesta.

Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne a alăturat nu doar vârste foarte diferite şi bucureşteni dornici să evadeze într-un eveniment urban special, ci şi turişti străini care au privit încântaţi zborul fulgilor de puf şi „conflictul” dintre participanţii la joc.

Puful pernelor sfâşiate nemilos de combataţi, pe care angajaţii de la salubritate s-au încumetat să-l strângă, întocmai ca pe vremuri când pe câmpurile de bătălii erau ridicate trupurile răniţilor, a dănţuit până târziu în noapte de aprilie, fiind transportat în întreaga urbe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici