Reproşurile ministrului Sănătăţii: De la accidentul de la Colectiv, autorităţile ar fi trebuit să se implice mai mult

Sorina Pintea a declarat, joi, că după momentul Colectiv, autorităţile au neglijat problemele legate de centrele pentru arşi, adăugând că o echipă de medici se află, la acest moment, în Franţa pentru a fi pregătiţi pentru îngrijirea pacienţilor cu arsuri.

492 afișări
Imaginea articolului Reproşurile ministrului Sănătăţii: De la accidentul de la Colectiv, autorităţile ar fi trebuit să se implice mai mult

Reproşurile ministrului Sănătăţii: De la accidentul de la Colectiv, autorităţiile ar fi trebui să se implice mai mult

Ministrul Sorina Pintea a spus, în cadrul unei conferinţe, că în acest moment sunt deja semnate şi finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre de mari arşi şi că nu este necesară doar ridicarea de noi centre, ci şi pregătirea medicilor în vederea tratării optime a pacienţilor care au suferit arsuri.

„De la accidentul de la Colectiv, cu siguranţă autorităţiile ar fi trebui să se implice mai mult. (...) În acest moment avem semnate şi finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre, vom aloca bani pentru proiectele tehnice. (...) Tot ce pot să vă spun este că, după discuţiile cu arhitecţii, aceste centre sunt foarte moderne, dotate cu aparatură de înaltă calitate, dar au nevoie şi de oameni care să lucreze. Prin urmare, tot prin acest program al Băncii Mondiale, în aceste zile se află în Franţa o echipă de asistenţi medicali şi medici care vor fi pregătiţi pentru a putea îngriji pacienţii cu arsuri”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a mai subliniat că cele 4 construcţii vor include secţii de mari arşi, bloc operator, terapie intensivă şi urgenţă.

„Anul acesta, în cadrul proiectului cu Banca Mondială se vor finaliza proiectele tehnice pentru construcţia a 4 clădiri complexe, care vor include secţii de mari arşi, bloc operator, terapie intensivă şi urgenţă, Timişoara, Târgu Mureş, Bagdasar Arsenie, Grigore Alexandrescu, 4 milioane de euro”, a mai spus ministrul.

Totodată, începând cu această săptămână vor începe alocările de fonduri pentru asigurarea continuităţii a unor lucrări din unităţile spitaliceşti ale căror proceduri de achiziţie au fost finalizate.

„Avem în vedere ultimele cazuri, cazul pacientei din Tulcea care din fericire, este pe mâini bune şi are mari şanse de a se recupera. Noaptea trecută am mai transferat un pacient, am discutat transferul unui pacient, care astăzi (joi, n.r.) la ora 11, a decolat, un pacient care a suferit arsuri pe 80% din corp şi s-a aflat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin”, a mai spus Sorina Pintea.

Declaraţiile Ministrului Sănătăţii vin în condiţiile în care, joi, a avut loc la sediul Guvernului o conferinţă de presă în cadrul căreia au avut loc discuţii achiziţie pe tema bugetului pentru investiţii şi dotare de care Ministerul dispune în anul 2019.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici