Restaurante din Bucureşti şi Ilfov, vizate într-un dosar de evaziune cu carne

Administratorii mai multor restaurante din Bucureşti şi Ilfov sunt cercetaţi de poliţiştii bucureşteni, în urma extinderii unei anchete deschise într-un caz de evaziune cu carne, soldată cu cinci arestări, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.

180 afișări
Imaginea articolului Restaurante din Bucureşti şi Ilfov, vizate într-un dosar de evaziune cu carne

Restaurante din Bucureşti şi Ilfov, vizate într-un dosar de evaziune cu carne (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 6 au extins cercetările la mai multe restaurante din Bucureşti şi judeţul Ilfov, după ce, miercuri, cinci persoane au fost reţinute la finalul unor percheziţii la magazine şi carmangerii, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune prin vânzarea la negru a unor cantităţi de carne ce trebuiau să ajungă la hipermarketuri.

Surse apropiate anchetei au declarat, tot pentru MEDIAFAX că reţeaua a fost destructurată după ce patronul societăţii, care distribuia carnea la supermarketuri, convins că angajaţii săi fură motorină, a angajat o firmă de detectivi particulari care să-i urmărească. În acest mod, bărbatul a descoperit că angajaţii nu fură doar motorină, ci şi o parte din carnea pe care trebuiau să o predea la hipermaketuri.

Patronul a anunţat autorităţile, iar anchetatorii au stabilit, la capătul unei perioade de timp în care suspecţii au fost monitorizaţi de structurile specializate în operaţiuni de filaj ale Poliţie Române, că şoferii firmei de distribuţie, cu complicitatea angajaţilor acestor hipermarketuri, predau la destinaţie doar 75 la sută din carne, restul fiind vândut la negru, cu un preţ mai mic, unor societăţi comerciale, între care şi mai multe restaurante.

Carnea ar fi ajuns la firme din mai multe oraşe ale ţării, iar membrii grupării îşi trimiteau comisioanele prin intermediul unei firme specializate în transferuri de bani.

Reţeaua de hipermarketuri ar fi fost prejudiciată cu peste un milion de euro, iar bugetul de stat, cu 500.000 de euro, ca urmare a evaziunii fiscale produse prin vânzarea cărnii la negru.

Gruparea a fost destructurată după ce, marţi seară, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au făcut şapte percheziţii şi au pus în aplicare 15 mandate de aducere.

Cele 15 persoane au fost audiate de anchetatori în noaptea de marţi spre miercuri, cinci dintre acestea fiind, în cele din urmă arestate preventiv, în timp ce alte patru se află sub controlul judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici