Restrângerea ajutoarelor pentru încălzire ar putea aduce economii de peste 70 milioane euro

Guvernul estimează că va reduce cheltuielile de asistenţă socială, pe finalul acestui an, cu 126,7 milioane lei prin reducerea numărului de persoane care vor primi în sezonul rece ajutoare de încălzire a locuinţei, economii care în primele luni din anul viitor se vor ridica la 190,1 milioane lei.

20 afișări
Imaginea articolului Restrângerea ajutoarelor pentru încălzire ar putea aduce economii de peste 70 milioane euro

Restrângerea ajutoarelor pentru încălzire ar putea aduce economii de peste 70 milioane euro (Imagine: Vali Bădoi/Mediafax Foto)

Raportat la cursul valutar de 4,28 lei pentru un euro, anunţat luni de Banca Naţională, economia totală prognozată de Guvern la bugetul de stat, prin reducerea numărului de persoane care vor primi ajutoare de încălzire, este de aproximativ 74 milioane euro.

Agenţia MEDIAFAX a relatat, luni, că plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei.

Până în prezent, legislaţia a permis ca de subvenţionarea facturii să beneficieze şi persoane cu un venit mediu net lunar pe mebru de familie 615 lei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici