Prima zi de noi restricţii în Bucureşti. Programul în magazine şi mall-uri. Până la ce oră se poate circula fără declaraţie în Capitală

 • Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, sâmbătă, noile restricţii anti-COVID-19.
 • În Bucureşti, rata de infectare COVID-19 a ajuns duminică la 7,02 la mia de locuitori.
 • Magazinele se închid vineri şi în weekend la ora 18.00, iar în restul săptămânii la 21.00.
24944 afișări
Imaginea articolului Prima zi de noi restricţii în Bucureşti. Programul în magazine şi mall-uri. Până la ce oră se poate circula fără declaraţie în Capitală

Prima zi de noi restricţii în Bucureşti

Conform Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, restricţiile au intrat în vigoare  duminică, 28 martie, de la miezul nopţii.

Circulaţie restricţionată. Declaraţia pe propria răspundere

În localităţile care au rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 sub limita de 7,5 la mia de locuitori, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar:

 • 22.00 - 5.00 în zilele de luni până joi;
 • 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Duminică, 28 martie, rata de incidenţă în Capitală a ajuns la 7,02.

Restricţii de circulaţie. Excepţii de la regulă:

 • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi
 • deplasarea pentru asistenţă medicală, care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării
 • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
 • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie
 • părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav şi iminent, cu apelarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112.

Restricţii de circulaţie Bucureşti. Declaraţie pe propria răspundere martie 2021

Bucureştenii trebuie să prezinte fie legitimaţia de serviciu/adeverinţa eliberată de angajator, fie o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea deplasărilor în interes personal se prezintă declaraţia pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru deplasarea către centrul de vaccinare, persoanele sunt obligate să prezinte dovada programării.

Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

Programul magazinelor în Bucureşti

Programul operatorilor economici care desfaşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul:

 • 05.00 - 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică;
 • 05.00 – 21.00 în zilele de luni până joi.

Livrări la domiciliu în Bucureşti. Programul în farmacii şi benzinărie. Excepţii:

Prin excepţie de la aceste prevederi, în intervalul orar 21.00 - 05.00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Farmaciile, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Reguli la mall. Accesul în pieţele din Bucureşti

Accesul clienţilor în cadrul centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi agenţi economici, de tip mall, se va realiza astfel încat să se asigure menţinerea distanţei fizice de minimum 2 metri şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 m.p./persoană.

Accesul în pieţele agroalimentare şi în pieţele volante se face cu respectarea distanţării de minimum 2 metri între oricare două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a pieţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici