RESTRICŢII din cauza caniculei pe autostrăzi şi drumurile naţionale: De astăzi, vehiculele grele nu mai pot circula în 20 de judeţe

Circulaţia maşinilor de mare tonaj este restricţionată, vineri, până la ora 20.00, în 20 de judeţe ale ţării, din cauza caniculei. Măsura restricţionării circulaţiei rutiere a fost luată pentru protejarea asfaltului

4795 afișări
Imaginea articolului RESTRICŢII din cauza caniculei pe autostrăzi şi drumurile naţionale: De astăzi, vehiculele grele nu mai pot circula în 20 de judeţe

RESTRICŢII din cauza caniculei pe autostrăzi şi drumurile naţionale: De astăzi, vehiculele grele nu mai pot circula în 20 de judeţe

Potrivit Centrului Infotrafic, vineri, între orele 12:00-20:00, pe drumurile care tranzitează judeţele Argeş, Buzău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Caraş-Severin, Dolj, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Olt, Teleorman, Tulcea, Mehedinţi, Prahova, Vâlcea şi Vrancea va fi restricţionată temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone,

De la restricţie fac excepţie transporturilor de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; maşini care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, etc.

Măsura restricţionării circulaţiei rutiere a fost luată pentru protejarea sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza caniculei, se produc deformaţii majore.

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod roşu de caniculă, valabilă sâmbătă pentru 19 judeţe şi pentru municipiul Bucureşti. Temperaturile pot urca până la 44 de grade Celsius, iar celelalte judeţe ale ţării se vor afla sub cog portocaliu sau galben.

Potrivit ANM, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vaslui şi Iaşi, precum şi în municipiul Bucureşti şi în zona joasă de relief a judeţelor Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ se vor înregistra, sâmbătă, temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 şi 41 de grade.

În sudul Olteniei şi al Munteniei, temperaturile vor urca spre 42 - 44 de grade.

Pentru ziua de vineri, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi sudul Moldovei, urmând să se înregistreze temperaturi maxime de 37 - 39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade.

 

De asemenea, cea mai mare parte a Transilvaniei, Banatului şi Crişanei, precum şi în nordul şi centrul Moldovei se află, vineri, sub avertizare cod galben de caniculă.


„În urma avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând cu data de 30 iunie, între orele 12.00 şi 20.00 vor fi introduse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, pentru 20 de judeţe: Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea”, se arată într-un comunicat transmis joi de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole.

„Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, se arată în comunicatul companiei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici