Video GALERIE FOTO, VIDEO Măsuri în caz de caniculă la Zoo, în Prahova: apă, hrană, vitamine şi adăposturi răcoroase

Animalele de la Grădina Zoologică Bucov, din judeţul Prahova, au parte, în această perioadă caniculară, de măsuri speciale, acestea primind, pe lângă apă şi mâncare la discreţie, şi vitamine pentru a suporta cât mai bine temperaturile ridicate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

161 afișări

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Şeful Serviciului Grădinii Zoologice de la Bucov, Gheorghe Raicu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că s-au luat măsuri pentru ca animalele să treacă cu bine peste perioada caniculară, precizând că până acum nu s-a petrecut niciun incident.

„Este cald. Le oferim tot ce trebuie. Le dăm apă şi mâncare la discreţie, hrana fiind bogată în minerale şi vitamine. Sunt zone cu umbre, adăposturile sunt răcoroase. Stau şi ele mai mult ascunse. Porcii nu ies din cauza căldurii”, a declarat Raicu.

Potrivit acestuia, cei care ar avea de suferit cel mai mult din cauza căldurii sunt tigrii siberieni, urşii sau yakii.

„Cel mai greu suportă căldura tigrii siberieni. Şi urşii suportă greu, dar ei au lac amenajat la ei în adăpost şi stau în apă. Şi renii au de suferit, yakii, dar până acum, din fericire, totul e bine”, a mai declarat Gheorghe Raicu.

 

 

La Grădina Zoologică din Bucov sunt aproximativ 500 de animale din 56 de specii.

Judeţul Prahova se află joi sub cod galben de caniculă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici