Restricţii prelungite în Bucureşti. Excepţii de Paşte, pentru locuitorii Capitalei: când se va circula fără declaraţie

  • Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a prelungit restricţiile în Bucureşti
  • În noaptea de Înviere şi de Ramadam se va putea circula fără declaraţie
  • În Vinerea Mare, magazinele rămân deschise până la ora 20:00
  • Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 4 la mia de locuitori
6064 afișări
Imaginea articolului Restricţii prelungite în Bucureşti. Excepţii de Paşte, pentru locuitorii Capitalei: când se va circula fără declaraţie

Restricţii prelungite în Bucureşti

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a prelungit restricţiile în Bucureşti chiar dacă rata de infectare a scăzut sub 4 la mia de locuitori. Vor exista însă câteva relaxări de Paşte, anunţate de prefect după şedinta Consiliului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Mai exact, în Vinerea Mare, magazinele vor fi deschide până la ora 8 seara iar în noaptea de Înviere bucureştenii vor circula fără declaraţie.
 
Declaraţia pe propria răspundere nu va fi necesară nici de Ramadan, sărbătoarea credincioşilor musulmani care va fi peste două săptămâni.
 
Măsurile se vor relaxa abia când rata infectărilor ajunge sub 3,5 la mia de locuitori. Atunci se vor deschide sălile de sport iar când rata este sub 3 la mie, urmează restaurantele. Tot atunci, magazinele vor rămâne deschise până la 9 seara, iar circulaţia va fi liberă până la 10 noaptea. 
 
„Restaurantele la interior vor putea fi deschise treptat, după ce vom coborî sub 3, rata de infectare. Mai întâi cu 30%, iar după ce scade sub 1,5, va fi de 50%”, a declarat Alin Stoica.
 
Referitor la aglomaţia din magazine, Alin Stoica îndeamă bucureştenii să fie prudenţi. 
 
„Recomandarea este pentru noi, să fim un pic prevăzători şi să ne facem altfel cumpărăturile. În sensul de a nu petrece foarte mult timp în magazine pentru că acesta este unul dintre factorii care duce la aglomerare. Şi anume stăm, petrecem mai mult timp pentru a face cumpărăturile înainte de Paşte, pentru a alege cadouri, ceea ce este absolut normal, dar dacă se poate ar fi bine să scurtăm timpul petrecut în magazine”, adaugă prefectul Capitalei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici