Restricţiile prin Defilul Jiului, aplicate după jumătatea lunii

Restricţiile de circulaţie prin Defileul Jiului pentru camioanele mai grele de 20 de tone care ar fi urmat să fie impuse de vineri vor intra în vigoare după jumătatea lunii pentru că până acum nu au fost amplasate panourile de avertizare în acest sens, a anunţat, duminică, Poliţia Rutieră Gorj.

74 afișări
Imaginea articolului Restricţiile prin Defilul Jiului, aplicate după jumătatea lunii

Restricţiile prin Defilul Jiului, aplicate după jumătatea lunii (Imagine din arhivă; Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din România anunţase, într-un comunicat, că circulaţia camioanelor mai grele de 20 de tone prin Defileul Jiului este restricţionată începând de vineri, 10 iulie, până la sfârşitul anului, din cauza erodării malului Jiului.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Gorj, comisarul Dumitru Tatomir, a anunţat, însă, duminică, faptul că restricţiile nu au intrat în vigoare pentru că încă nu au fost amplasate panourile de avertizare în acest sens.

Acesta afirmă că restricţiile ar putea intra în vigoare abia după jumătatea lunii iulie, când panourile de avertizare ar trebui să fie amplasate în mai multe zone pentru ca şoferii să ştie să ocolească sectorul de drum dintre Petroşani şi Lainici.

"Problemele sunt în judeţul Hunedoara şi am luat legătura cu cei de la Drumurile Naţionale de la Deva, care mi-au spus că deocamdată nu au reuşit să amplaseze panourile de avertizare pe principalele drumuri, astfel încât şoferii să fie informaţi din timp despre aceste restricţii. Am înţeles că se mai amână cu o săptămână intrarea în vigoare a restricţiilor pentru camioanele cu masa mai mare de 20 de tone. La momentul respectiv se vor face anunţuri oficiale şi cred că toată lumea va afla în timp util", a menţionat comisarul Tatomir.

În perioada restricţiilor, şoferii camioanelor mai grele de 20 de tone vor avea la dispoziţie rute alternative pe Drobeta Turnu Severin-Caransebeş-Haţeg şi Râmnicu Vâlcea - Simeria - Haţeg, rute care sunt însă mai lungi cu sute de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici