Reţea de traficanţi de droguri româno-olandeză, anihilată de DIICOT

Un român şi un olandez, membri ai unei reţele de trafic de droguri, au fost arestaţi preventiv, după ce au fost prinşi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) introducând 8.200 de pastile de ecstasy în România.

123 afișări
Imaginea articolului Reţea de traficanţi de droguri româno-olandeză, anihilată de DIICOT

Reţea de traficanţi de droguri româno-olandeză, anihilată de DIICOT

În urmă cu o zi, procurorii DIICOT-structura centrală au destructurat o importantă grupare transfrontaliere româno-olandeze, specializată în traficul de droguri de mare risc pe relaţia Olanda – România, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul DIICOT.

Pe parcursul acestui an, olandezii R.M.F. şi V.F.A., precum şi un român V.H.F., au pus bazele unei grupări infracţionale ce avea ca principal scop obţinerea de câştiguri ilicite din introducerea din Olanda şi valorificarea pe teritoriul României a unor însemnate cantităţi de ecstasy, substanţe din categoria drogurilor de mare risc.

Doi dintre ei, un olandez şi un român, au fost prinşi după ce au introdus în România 8002 de comprimate Ecstasy, care urmau a fi valorificate prin intermediul altor persoane.

"În acest context, în urma cooperării judiciare bilaterale româno-olandeze, s-a procedat la reţinerea a doi dintre inculpaţi faţă de care, în cursul zilei de 19 noimebrie", mai informează procurorii.

Miercuri, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, instanţa admiţând încarcerarea celor doi, pentru 29 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici