Reţea specializată în contrabandă cu motorină, anihilată în Italia. Percheziţii şi în România

Autorităţile italiene au destructurat o reţea infracţională care a comercializat ilegal 4.000 de tone de motorină în Italia, arestând opt suspecţi şi generând percheziţii în alte cinci state membre UE, inclusiv în România, informează site-ul TGcom.24.

139 afișări
Imaginea articolului Reţea specializată în contrabandă cu motorină, anihilată în Italia. Percheziţii şi în România

Reţea specializată în contrabandă cu motorină, anihilată în Italia. Percheziţii şi în România (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor italieni, în ultimele 18 luni, gruparea infracţională a adus ilegal pe teritoriul italian 4.000 de tone de motorină, prin contrabandă, combustibilul fiind vândut "la negru" în Italia, o ţară în care preţurile la carburanţi la pompă sunt printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană.

În cadrul anchetei, au fost arestaţi opt suspecţi, dintre care unul în Marea Britanie.

Investigaţia a fost coordonată de Garda Financiară din Roma, în colaborare cu autorităţile din România, Marea Britanie, Cehia, Germania şi Malta.

În cadrul investigaţiei, au fost făcute descinderi şi percheziţii în toate cele şase ţări menţionate. Potrivit anchetatorilor italieni, prejudiciul generat prin sustragerea de la plata taxelor este de 15 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici