Revolta comercianţilor din pieţe: "Ne dau afara ca pe nişte câini"

  • De mâine, pieţele agroalimentare închise, de tip hală, vor fi închise la nivel naţional
  • Pieţe vor fi închise pentru cel puţin o lună de zile
  • Comercianţii şi producătorii din pieţe trebuie să-şi arunce mărfurile pentru care au muncit un an
2093 afișări
Imaginea articolului Revolta comercianţilor din pieţe: "Ne dau afara ca pe nişte câini"

Revolta comercianţilor din pieţe: "Ne dau afara ca pe nişte câini"

De mâine nu îţi mai poţi face cumpărăturile în piaţă. Pentru cel puţin o lună, coşul tău de cumpărături va uita de experienţa cu care eşti obişnuit de zeci de ani. Dar nu vei resimţi doar tu impactul. Pentru producători şi comercianţi, decizia autorităţilor de a închide pieţele e ceva de neînţeles. Cu lacrimi în ochi, se simt pierduţi şi nu ştiu ce să mai facă.Iată care e atmosfera în pieţe din Bucureşti.

”Nu contează cât pierdem, contează că aruncăm produse de-ale noastre. Ne chinuim un an de zile să facem. Şi uitaţi, ne dau afară”, a spus comerciant. 

”Nu e bine, trebuie să trăiască toată lumea. Sunt oameni care au muncit la recoltele astea care sunt. Sunt muncite. Şi ce facem, le dăm la gunoi? ”, a spus altul.

Iată ce spune un client: ”Asta e cam rău. Trebuie să te duci tocmai la supermarket ceea ce nu prea e în regulă. Marfa e mult mai proaspătă în piaţă şi-ţi convine. Şi noi avem nevoie de fructele şi zarzavaturile noastre proaspete. Şi vă daţi seama ce înghesuială ar fi în Mega şi în astea”

Nici Iaşul nu iartă decizia închiderii pieţelor. Comercianţii de acolo spun că se pregătesc să stea în frig dacă vor fi mutaţi să-şi ţină activitatea de ani de zile afară.

”Să ne scoată să dăm faliment. Muncim un an de zile şi nu avem unde să vindem marfa.  Ne scot afară ca pe nişte câini”, a spus un coemrciant din piaţă.

”Nu ştim nici noi adevărul. Virusul este, eu nu sunt contra câ nu este virusul. Noi trebuie să ne continuăm viaţa. A fost vreme de război şi încă aşa închişi ca acum n-am fost. 58 Eu vin aici de peste 25 de ani. În piaţa asta am fost în fiecare săptămână. Sunt produse pe care nu le pot cumpăra de la supermarket. Trebuie cumpărate de aici de la de-ai noştri, care produc la ţară”, a precizat un pensionar.

” Diferenţa e că acolo e frig şi aici rămân tarabele goale. Şi pentru ce? Eu port mască, port mănuşi, port una alta şi mă scoate afara. Decât să-nchidă piaţa, mai bine să facă un program şi să spună o tarabă e luni, marţi, miercuri.  Dar nu e aglomerat aici. Suntem câţiva producători. 2 lei sau 3 la 5. Pieţarii din asta trăiesc”, a spus producătorul.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici