REZULTATE BACALAUREAT 2014 BUCUREŞTI: Promovabilitate de 56,23%

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2014 vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din BUCUREŞTI şi judeţul Ilfov. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

9747 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 BUCUREŞTI: Promovabilitate de 56,23%

REZULTATE BACALAUREAT 2014 pentru BUCUREŞTI şi JUDEŢUL ILFOV pe edu.ro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Procentul de promovabilitate în cadrul Examenului de Bacalaureat Bucureşti, sesiunea iunie - iulie 2014, înainte de contestaţii, este de 56,23%", a anunţat luni Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Notele obţinute la probele scrise şi media de absolvire sunt afişate la şcoli, luni, până la ora 12.00. Candidaţii nemulţumiţi de rezultate vor putea depune contestaţii tot luni, între orele 12.00 şi 16.00, la cele patru probe scrise de la bacalaureat.

Contestaţiile urmează să fie soluţionate în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 11 iulie.

Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune din 2013 a fost de 55,4 la sută înaintea contestaţiilor şi de 56,4 la sută după soluţionarea acestora.

Anul trecut, la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestaţiilor. În 2013 au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 şi 30,6 la sută din absolvenţii promoţiilor anterioare.

După soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivel naţional a crescut cu un procent, la 56,44%, 63,1 la sută dintre absolvenţii promoţiei 2012 - 2013 şi 31,7 la sută dintre absolvenţii promoţiilor anterioare promovând examenul.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţii care au fost eliminaţi din examen nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc în perioada 18-29 august, în 4 septembrie fiind programată afişarea rezultatelor finale.

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12:00.

Mediafax.ro vă va ţine la curent cu REZULTATE BACALAUREAT 2014, pentru fiecare judeţ din România.

Mai jos veţi găsi REZULTATE BAC 2014 pentru BUCUREŞTI şi JUDEŢUL ILFOV, de îndată ce ele vor fi publicate de EDU.RO.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici