Rezultate la bacalaureat: 59 de elevi din judeţul Alba au promovat după contestaţii

Un număr de 59 de elevi din judeţul Alba au promovat bacalaureatul după contestaţii, iar procentul de promovabilitate a crescut, în judeţ, de la 38,45 la 39,79.

483 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: 59 de elevi din judeţul Alba au promovat după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: 59 de elevi din judeţul Alba au promovat după contestaţii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Cornel Sandu, a declarat vineri că 59 de elevi din judeţ au promovat examenul de bacalaureat în urma soluţionării contestaţiilor.

Sandu a spus că procentul de promovabilitate înregistrat, în Alba, în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a crescut, după contestaţii, de la 38,45 la 39,79.

În judeţul Alba, în urma examenului de bacalaureat din acest an au fost depuse 1.317 contestaţii, cele mai multe vizând notele obţinute la matematică şi limba şi literatura română scris.

Reprezentanţii ISJ Alba susţin că numărul de contestaţii înregistrate în acest an la bacalaureat este un adevărat "record".

La examenul din acest an au fost eliminaţi 12 candidaţi, iar 193 au absentat la probe.

În judeţul Alba există un liceu cu promovabilitate zero - Grupul Şcolar Agronom "Ţara Moţilor" din Abrud, unde niciunul dintre cei 40 de candidaţi nu a obţinut note de trecere.

La polul opus în ceea ce priveşte promovabilitatea la bacalaureat se clasează Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, unde toţi cei 96 de candidaţi au promovat. De asemenea, o singură elevă, de la Colegiul Naţional "Lucian Blaga" din Sebeş, obţinuse media 10 la bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici