Rezultate la bacalaureat: În Dolj peste 200 de lucrări au primit alte note în urma contestaţiilor

Rezultatele contestaţiilor făcute de elevii doljeni la probele naţionale de bacalaureat au fost afişate, vineri dimineaţă, la sediul liceelor, aproximativ 200 de elevi primind alte note în urma recorectării lucrărilor, potrivit conducerii Inspectoratul Şcolar Judeţean.

678 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În Dolj peste 200 de lucrări au primit alte note în urma contestaţiilor

Rezultate la bacalaureat: În Dolj peste 200 de lucrări au primit alte note în urma contestaţiilor (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Inspectorul şcolar Cerasela Cremene a afirmat vineri că din primele estimări ale rezultatelor contestaţiilor depuse în Dolj, un număr de 200 de lucrări au primit o altă notă decât cea contestată.

"Asta nu înseamnă că au promovat bacalaureatul respectivii elevi. Doar că notele contestate au fost modificate în urma recorectării. O să ştim dacă sunt cazuri de elevi care au promovat în urma contestaţiilor după ora 13.00", a declarat inspectorul Cerasela Cremene.

Potrivit inspectorului general al ISJ Dolj, Mihaela Moţăţeanu, liceele din judeţ au afişat rezultatele celor aproximativ 2.200 de contestaţii depuse de elevii doljeni.

"Nu avem încă datele legate de rezultatul acestor contestaţii. Au fost afişate în centrele de bacalareat, însă până nu le introduc şi în aplicaţie noi nu avem cum să ştim dacă sunt sau nu elevi care au promovat bacalaureatul după corectarea contestaţiilor. Pot fi note în minus, după aceste contestaţii", a declarat inspectorul general Mihaela Moţăţeanu.

Aproximativ 2.000 de contestaţii au fost înregistrate, luni, la centrul de examen din judeţul Dolj, în condiţiile în care peste 4.000 de liceeni au picat bacalaureatul.

Potrivit inspectorului şcolar Cerasela Cremene, în judeţul Dolj au picat examenul de bacalaureat 4.078 de elevi, din cei 7.221 înscrişi la probele naţionale.

Doar 39,74 la sută din cei 7.221 de elevi din judeţul Dolj înscrişi la bacalaureat au promovat examenul, în timp ce anul trecut promovabilitatea a fost de 67 la sută, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

"Promovabilitatea în judeţul Dolj este de 39,74 la sută. Este adevărat că nu am avut vreo unitate de învăţământ unde gradul de promovabilitate să fie zero, dar nici sută la sută", a declarat, duminică, inspectorul şcolar Cerasela Cremene.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Naţional "Carol I", Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" şi Colegiul Naţional "Elena Cuza", toate din Craiova. La polul opus se situează Colegiul Tehnic "Ştefan Milcu" Calafat, Grupul Şcolar Industrial "C.N.Plopşor" din Pleniţa şi Centrul Şcolar "Beethoven" din Craiova.

Zece elevi din cei 65 din toată ţara care au obţinut media 10 la bacalaureat sunt din judeţul Dolj, potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean, aceştia urmând să ajungă la Bucureşti pentru a fi premiaţi de Ministerul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici