Rezultatele anchetei de la Uricani vor fi făcute publice în următoarele zile

Prim procurorul adjunct al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Uricani, că a fost demarată o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor tragediei în care cinci persoane şi-au piedut viaţa în subteran, precizând că rezultatele vor fi publicate în zilele următoare.

68 afișări
Imaginea articolului Rezultatele anchetei de la Uricani vor fi făcute publice în următoarele zile

Rezultatele anchetei de la Uricani vor fi făcute publice în următoarele zile (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Prim procurorul a precizat că echipa care investighează cazul este formată din procurori specializaţi în accidente de muncă petrecute în subteran şi din reprezentanţi ai Poliţiei judiciare.

El a menţionat că rezultatele anchetei vor fi făcute publice în următoarele zile.

Procurorul a menţionat că trupurile celor decedaţi vor fi trimise la morgă pentru cercetări.

El a mai spus că ancheta va începe cu investigarea documentelor de lucru pe baza cărora cei cinci au coborât, sâmbătă, în mină.

Procurorul a spus că aceste documente vor fi analizate din specialişti.

De asemenea, el a precizat că ancheta nu vizează neapărat interogarea unor persoane, cât clarificarea modului şi împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, a declarat, sâmbătă seară, că familiile celor cinci persoane date dispărute în mină au fost anunţate "despre ce e mai rău", precizând că "se pare că, nimeni nu a mai supravieţuit".

Primarul a afirmat că echipele de salvatori se străduiesc să scoată trupurile celor cinci victime din subteran, precizând că acestea sunt dezmembrate şi trebuie "împachetate".

El a spus că este vorba despre o tragedie şi că familiile au fost anunţate.

"Se pare că nu a supravieţuit nimeni", a spus primarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici