Rezultatele finale la bacalaureat: La Cluj, promovabilitatea a crescut cu mai puţin de un procent după contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, în judeţul Cluj, după contestaţii, cu mai puţin de un procent, de la 54,07 la sută la 54,91 la sută, un număr de 441 de medii crescând în urma recorectării lucrărilor.

1486 afișări
Imaginea articolului Rezultatele finale la bacalaureat: La Cluj, promovabilitatea a crescut cu mai puţin de un procent după contestaţii

Rezultatele finale la bacalaureat: La Cluj, promovabilitatea a crescut cu mai puţin de un procent după contestaţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Anca Hodorogea, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că au fost modificate 773 de note contestate.

"Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut în judeţul Cluj după contestaţii cu 0,84, de la 54,07 la sută la 54,91 la sută. Au fost admise un număr de 773 de contestaţii din cele peste 2.300 depuse, iar 441 de medii au crescut după contestaţii şi 332 au scăzut. În cazul a 12 elevi, media a crescut cu mai mult de 1,5 puncte", a spus Hodorogea.

Numărul elevilor care au fost declaraţi admişi după contestaţii a crescut cu 50, de la 3.238 la 3.288.

Potrivit acesteia, nu a fost înregistrată nicio altă medie 10, în afara celor opt care erau iniţial.

Datele statistice transmise, vineri, de ISJ Cluj relevă că au fost înregistrate, după contestaţii, 843 de medii între 6 şi 6,99, faţă de 799 câte erau înainte de recorectare.

De asemenea, a crescut numărul mediilor între 9.00 şi 9,99, de la 535 înainte de contestaţii, la 553 după contestaţii.

Statistica ISJ Cluj mai relevă şi o scădere a mediilor între 7.00 şi 7,99, de la 935 înainte de contestaţii, la 930 după contestaţii, şi a celor între 8 şi 8,99, de la 961 înainte de contestaţii, la 954 după contestaţii.

Datele statistice comunicate de ISJ Cluj arată şi faptul că au fost înregistrate, după contestaţii, trei lucrări la care notele au scăzut cu 1,5 puncte sau mai mult.

Afişarea rezultatelor finale la bacalaureat a început, vineri dimineaţă, la centrele de examen din judeţul Cluj, procesul realizându-se treptat.

Un candidat care a susţinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic de Construcţii "Anghel Saligny" din Cluj-Napoca şi care fusese declarat admis a făcut contestaţie pentru mărirea notei la biologie, însă după recorectare lucrarea sa a fost depunctată, iar elevul a picat bacalaureatul.

Tot în judeţul Cluj, promovabilitatea la Grupul Şcolar Agricol din comuna Cuzdrioara - una din cele trei unităţi şcolare unde niciun elev nu a promovat bacalaureatul - a rămas zero şi după analizarea contestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici