Risc de avalanşă de gradul trei în Masivul Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni avertizează că în Masivul Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, există risc de avalanşă, cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

33 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă de gradul trei în Masivul Bucegi

Risc de avalanşă de gradul trei în Masivul Bucegi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la altitudini de peste 1.800 de metri, pe văile din Masivul Bucegi există risc de producere a unor avalanşe, risc cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

În aceste condiţii, salvatorii montani le recomandă turiştilor să nu urce pe munte, întrucât se expun pericolului de a fi surprinşi de zăpada care s-ar putea disloca.

În această perioadă a anului traseele montane rămân închise.

În staţiunea Sinaia, se mai poate schia pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la peste 2.000 de metri în Masivul Bucegi.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, celelalte pârtii care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii au devenit impracticabile întrucât mare parte din stratul de zăpadă s-a topit.

Pârtia Kalinderu din staţiunea prahoveană Buşteni este de asemenea deschisă turiştilor, pe această pârtie stratul de zăpadă fiind menţinut cu ajutorul tunurilor care produc zăpadă artificială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici