Risc de avalanşe în Făgăraş, Bucegi, Retezat şi Piatra Craiului

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze pe traseele montane la altitudini mari, întrucât în zona golurilor alpine din munţii Făgăraş, Bucegi, Piatra Craiului şi Retezat există risc însemnat de producere a unor avalanşe.

155 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşe în Făgăraş, Bucegi, Retezat şi Piatra Craiului

Risc de avalanşe în Făgăraş, Bucegi, Retezat şi Piatra Craiului

Potrivit reprezentanţilor Dispeceratului Naţional Salvamont, în munţi, la altitudini mari, zăpada căzută în ultimele zile s-a aşternut peste un strat de gheaţă, iar în aceste condiţii în zona alpină din munţii Făgăraş, Bucegi, Piatra Craiului şi Retezat este foarte mare posibilitatea de producere a unor avalanşe.

Salvatorii montani le reamintesc turiştilor că în această perioadă traseele montane sunt închise şi le atrag acestora atenţia că îşi pun viaţa în pericol în cazul în care pleacă în drumeţii montane la altitudini mari.

De asemenea, salvamontiştii din Buşteni le recomandă turiştilor să nu urce pe platoul Bucegi, acolo unde vântul bate cu putere viscolind zăpada, iar vizibilitatea este considerabil redusă.

Conform salvamontiştilor, un turist s-a accidentat, în noaptea de marţi spre miercuri, pe un traseu montan din zona Straja, din masivul Retezat, el fiind recuperat de către salvatorii montani.

De asemenea, în urmă cu trei zile, un bărbat din Bucureşti şi-a pierdut viaţa pe Valea Coştilei, din Masivul Bucegi. El plecase într-o drumeţie montană împreună cu un prieten, însă, din cauza traseului îngust şi a stratului mare de zăpadă, cei doi au alunecat într-o prăpastie. Cel de-al doilea bărbat a fost găsit în viaţă, într-o râpă adâncă de 200 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici