Risc însemnat de avalanşă în mai multe masive din România

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în masivele Făgăraş, Rodnei, Călimani-Bistriţei, Bucegi, Parâng Şureanu şi Ţarcu Godeanu.

89 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşă în mai multe masive din România

Risc însemnat de avalanşă în mai multe masive din România

La altitudini mai mici de 1800 m, riscul este moderat, de gradul doi.

Cel mai mare strat de zăpadă este de 121 cm la Bâlea Lac.

În intervalul vineri - duminică, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult noros. În Carpaţii Orientali şi în cei Occidentali şi pe arii mai restrânse în rest va ninge, iar izolat cantităţile de precipitaţii pot atinge 10-15 l/mp în nordul Carpaţilor Orientali şi pe rama vestică a celor Occidentali.

Duminică se vor semnala ninsori la peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi la peste 1000 m în nordul celor Orientali, pe alocuri însemnate cantitativ, iar la altitudini joase se va semnala temporar lapoviţă sau ploaie. În zonele mai înalte se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

Vântul se va intensifica treptat în timpul nopţii şi al zilei de maine, cu rafale ce vor atinge şi depăşi la noapte 70-80 km/h, iar mâine şi poimâine cu peste 90-110 km/h pe creste, viscolind temporar zăpada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avalanşă,
risc,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici