Risc mare avalanşă până marţi seara în Munţii Bucegi

Este risc mare de avalanşă în Munţii Bucegi până marţi seara, au anunţat meteorologii.

176 afișări
Imaginea articolului Risc mare avalanşă până marţi seara în Munţii Bucegi

Risc mare avalanşă până marţi seara în Munţii Bucegi

Conform acestora, în Munţii Bucegi la suprafaţa stratului se regăsesc circa. 25-35 cm de zăpadă proaspătă, cu rezistenţă scăzută. În zona crestelor sunt formate plăci de vânt, iar pe văi şi în zonele adăpostite sunt troiene şi acumulări mari de zăpadă.

Pe pantele suficient de înclinate se pot declanşa avalanşe spontane, de dimensiuni medii, prin alunecarea zăpezii nou depuse peste straturile mai vechi şi izolat dislocarea acestora sau ruperea şi alunecarea plăcilor de vânt din apropierea crestelor, riscul fiind amplificat la orice supraîncărcări.

Şi la altitudini mai mici de 1.800 de metri, pe pantele înclinate, zăpada proaspătă va putea aluneca uşor peste stratul mai vechi şi stabilizat, ducând la declanşarea de avalanşe dimensiuni mici şi medii, riscul declanşării fiind amplificat la supraîncărcări.

În munţii Bucegi a fost risc mare de avalanşă şi în perioada 28-30 ianuarie.

Meteorologii susţin că în Carpaţii Meridionali riscul de avalanşă este însemnat, iar în Munţii Călimani-Bistriţei, Rodnei şi Ceahlău este moderat.

Luni, la ora 14.00, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura: 133 cm la Vf. Omu, 154 cm la Bâlea-Lac, 71 cm Vf. Ţarcu, 69 cm la Sinaia-1500, 75 cm la Vf. Călimani, 45 cm la Penteleu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici