Risc mare de avalanşă în zonele înalte din Munţii Făgăraş

Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu a anunţat, joi, că riscul de avalanşă este de gradul al patrulea în Munţii Făgăraş, la altitudini la mai mari de 1.800 de metri, avertizarea urmând să fie menţinută cel puţin până la ora 20.00.

13 afișări
Imaginea articolului Risc mare de avalanşă în zonele înalte din Munţii Făgăraş

Risc mare de avalanşă în zonele înalte din Munţii Făgăraş (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit buletinului nivometeorologic, riscul este mare, respectiv de gradul al patrulea din cinci posibile, în zonele situate la altitudini de peste 1.800 de metri în Munţii Făgăraş.

Conform sursei citate, la altitudinile sub 1.800 de metri din Munţii Făgăraş riscul este de gradul al treilea, la fel şi în Munţii Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri. În masivul Postăvaru şi în Munţii Bucegi, la altitudini mai mici, riscul este de gradul al doilea.

Cel mai mare pericol se înregistrează în Munţii Făgăraş, unde, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară 206 centimetri, dintre care 40 de centimetri este zăpadă proaspăt depusă în ultimele 24 de ore.

"Acest strat va acţiona ca o suprasarcină peste structura instabilă a zăpezii existente. Pe numeroase pante suficient de înclinate se pot declanşa spontan avalanşe de dimensiuni medii sau chiar mari. Ruperea cornişelor, trecerea turiştilor sau a schiorilor vor amplifica riscul declanşării avalanşelor", se arată în buletinul nivometeorologic emis de către Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.

Potrivit aceleiaşi surse, în zona montană va continua să ningă, iar în cursul nopţii de joi spre vineri vremea se va răci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici