Robbie Bachman, bateristul trupei Bachman-Turner Overdrive, a murit la 69 de ani

Robbie Bachman - toboşarul trupei rock canadiene Bachman-Turner Overdrive - a murit la vârsta de 69 de ani, a anunţat joi, prin intermediul Twitter, fratele şi colegul său de trupă Randy Bachman.

180 afișări
Imaginea articolului Robbie Bachman, bateristul trupei Bachman-Turner Overdrive, a murit la 69 de ani

Născut în Winnipeg, Canada, Robin "Robbie" Bachman a fondat trupa Brave Belt în 1971, alături de Randy şi Chad Allan, care părăsiseră formaţia The Guess Who cu un an înainte. Ulterior li s-a alăturat basistul Fred Turner şi au înregistrat două albume.

După ce Allan a părăsit Brave Belt în 1972 şi un alt frate Bachman, Tim, s-a alăturat, trupa s-a redenumit Bachman-Turner Overdrive şi cu această componenţă au cunoscut un succes pe scară largă.

Bachman-Turner Overdrive a lansat cel mai popular album al său, "Not Fragile", în 1974. LP-ul a ocupat primul loc în topul albumelor din SUA şi a produs single-ul numărul unu "You Ain't Seen Nothin' Yet", precum şi "Roll on Down the Highway", scris în colaborare de Robbie Bachman şi Turner.

Grupul s-a destrămat temporar în 1979, dar Robbie s-a reunit cu foştii săi colegi de trupă în 1988 şi au plecat în turneu până în 1991.

Bachman-Turner Overdrive a fost inclus în Canadian Music Hall of Fame în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici