Român, cetăţean de onoare în Italia după ce a salvat de la înec doi copii

Un român de 48 de ani a devenit cetăţean de onoare într-un oraş după ce a salvat de la înec doi copii: „Nu sunt erou. Oricine în locul meu ar fi făcut la fel".

501 afișări
Imaginea articolului Român, cetăţean de onoare în Italia după ce a salvat de la înec doi copii

SURSĂ FOTO: Facebook Città di Cornate d'Adda

Sorin Ursuţ se află în Italia de 19 ani, iar acum a devenit cetăţean de onoare al localităţii Cornate din Lombardia, scrie Il Giorno.

În iunie anul trecut, românul a salvat o fetiţă de 9 ani căzută în râul Adda în timp ce era într-o excursie cu tatăl ei. Şi tatăl copilei s-a aruncat în apă în încercarea de a salva fetiţa, dar şi-a pierdut viaţa.

Tragedia a zguduit atunci întreaga comunitate. Corpul tatălui a fost găsit abia a doua zi, la doi kilometri mai în aval, în Trezzo.

„Am sărit imediat ce am văzut”, spune operatorul ecologic român, aflat în Italia de 19 ani, care nu a ezitat să-şi rişte viaţa când a înţeles ce se întâmplă: „Am văzut-o pe fetiţă dispărând sub apă".

O probă de curaj şi umanitate care nu a scăpat neobservată, iar autorităţile l-au făcut cetăţean de onoare: „Avem o poveste de integrare perfectă. Sorin Ursuţ este un exemplu pentru toată lumea", a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

Românul nu se află la primul act de curaj. În 2010 a salvat un alt copil de 10 ani din apele îngheţate ale aceluiaşi râu. Aceeaşi zonă, acelaşi scenariu, dar cu final fericit, pentru că atunci a scăpat şi tatăl copilului.

„Speram să fie la fel şi acum, l-am văzut, era la trei metri de mal şi nu a mai reuşit să iasă. O imagine pe care o port în mine", spune românul.

„Nu sunt erou. Cred că oricine în locul meu ar fi făcut la fel", adaugă el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici