Român din Dublin: „Am votat pentru ca în România să se trăiască mai bine“

Peste 600 de români din Irlanda au votat, până la ora 15,30, din care aproape jumătate la una dintre cele două secţii deschise în capitala Dublin. Unul dintre românii care s-au prezentat la scrutin a declarat că a votat pentru ca în România să se trăiască mai bine.

159 afișări
Imaginea articolului Român din Dublin: „Am votat pentru ca în România să se trăiască mai bine“

Român din Dublin: Am votat pentru ca în România să se trăiască mai bine (Imagine: Mediafax Foto)

Un român care locuieşte în Dublin a votat, duminică, la secţia de votare nr. 122 din New Cabra Road, acesta declarând corespondentului MEDIAFAX că procesul electoral decurge normal, nefiind înregistrate cozi.

"La Dublin vremea este bună, sunt 10 grade Celsius. Am votat la secţia nr. 122 din New Cabra Road, în cartierul Phibsborough, în spatele bisericii St. Peter's. Până la ora 15,30 aici au votat aproape 250 de români, procesul electoral decurge normal, nu este coadă. Eu am votat pentru ca în România să se trăiască mai bine", a afirmat acesta.

Românul a adăugat că, deşi este plecat din ţară de câţiva ani, îl interesează ce se întâmplă acasă.

"La urma urmei, sunt tot român şi ţin la ţara mea chiar dacă sunt departe. Dreptul la vot nu ni-l ia nimeni, aşa că trebuie folosit oriunde, dar nu oricum, ci cu cap”, a spus acesta.

În Irlanda sunt deschise, duminică, patru secţii de votare, două în Dublin – una la Ambasada României şi una pe New Cabra Road, şi câte una în Limerick şi Galway.

Până la ora 15.30, în Irlanda votaseră peste 600 de persoane.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici