Români în Japonia - Mărturii din infern

Sonia Florian trăieşte în Japonia şi ne spune cum decurge viaţa de după tsunami În Ţara Soarelui Răsare. Mărturii echilibrate dintr-un infern asiatic.

114 afișări
Imaginea articolului Români în Japonia - Mărturii din infern

Români în Japonia - Mărturii din infern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Am cunoscut-o pe Sonia virtual, imediat dupa cutremurul din 11 martie. Tsunami-ul nimicitor n-a ajuns la ea, însă - căsătorită cu un japonez şi trăind acolo - Sonia vibrează emoţional şi nu numai la tot ce se întamplă în viaţa de după cutremur a ţării ei adoptive. Mărturiile ei dintr-o ţară care încearcă să-şi regleze respiraţia printre replici de 6 grade şi alerte nucleare sunt prezente periodic pe blogul personal

Dintr-o dată, simt o vibraţie care se răpândeşte în tot apartamentul şi îmi dau seama că totul se mişcă uşor. Nu reacţionez în niciun fel, doar aştept să se termine cutremurul, deoarece sunt atât de multe cutremure de mică intensitate în Japonia încât nici nu mai sunt amintite în jurnalele de ştiri iar oamenii sunt obişnuiti cu ele. Dar acesta continua să crească în intensitate şi continua şi deodată înţeleg că nu este un cutremur la fel ca celelalte.

Citeşte mai multe mărturii ale românilor din Japonia pe www.apropo.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici