România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru aerul poluat din Capitală

  • România a fost condamnată de CJUE pentru poluarea din Capitală.
  • Curtea de Justiţie precizează că România nu a respectat reglementările privind valorile limită de PM10.
  • Curtea nu precizează, însă, şi sancţiunea pentru ţara noastră.
3257 afișări
Imaginea articolului  România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru aerul poluat din Capitală

România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru aerul poluat din Capitală

România a fost condamnată, astăzi, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru poluarea din Bucureşti.

Decizia vine după ce Comisia Europeană a cerut Curţii, în 12 octombrie 2018, constatarea că ţara noastră nu respectă reglementările în materie. Comisia a trimis în judecată România pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind calitatea aerulului înconjurător, pentru depăşirea sistematică a valorilor limită pentru microparticule (PM10) în Bucureşti.

Decizia CJUE de astăzi este:

„România, pe de o parte, prin nerespectarea sistematică şi persistentă, din anul 2007 şi până cel puţin în anul 2016, a valorilor‑limită zilnice pentru concentraţiile de PM10 şi prin nerespectarea sistematică şi persistentă, din anul 2007 şi până în anul 2014 inclusiv, cu excepţia anului 2013, a valorilor‑limită anuale pentru concentraţiile de PM10 în zona RO32101 (Bucureşti, România), nu şi‑a îndeplinit obligaţiile care îi revin (...) privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa (...) şi, pe de altă parte, nu şi‑a îndeplinit, în ceea ce priveşte această zonă, începând din 11 iunie 2010, obligaţiile care îi revin în (...), în special obligaţia (...) de a se asigura că perioada de depăşire este cât mai scurtă cu putinţă”.

În minută nu este precizată însă şi sancţiunea pentru România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici