România a suplimentat contribuţia la EUFOR ALTHEA. Rezerva pentru Bosnia şi Herţegovina, activată

România a suplimentat contribuţia la misiunea EUFOR ALTHEA prin activarea rezervei pentru Bosnia şi Herţegovina. 27 de militari ai companiei de infanterie au ajuns duminică în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina.

1392 afișări
Imaginea articolului România a suplimentat contribuţia la EUFOR ALTHEA. Rezerva pentru Bosnia şi Herţegovina, activată

România a suplimentat contribuţia la EUFOR ALTHEA. Rezerva pentru Bosnia şi Herţegovina, activată

Astfel, 27 de militari ai companiei de infanterie din cadrul Rezervei Intermediare pentru Operaţia EUFOR ALTHEA, generată de Batalionul 22 Infanterie „Romanaţi” din Caracal (aflat în subordinea Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est din Craiova), au ajuns astăzi, 27 februarie, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Militarii reprezintă detaşamentul precursor şi vor fi urmaţi, la sfârşitul săptămânii viitoare, de alţi 107 militari din aceeaşi companie, care vor avea în dotare mijloace tehnice blindate – PIRANHA III C.

Cei 134 de militari se adaugă celor 69 de militari români care desfăşoară în prezent misiuni în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina.

Detaşamentul românesc se află sub comanda operaţională a Comandamentului Forţelor Întrunite din Statul Major al Apărării şi va fi integrat în Batalionul Multinaţional al misiunii EUFOR ALTHEA. Militarii români, care vor fi dislocaţi în Camp Butmir, din Sarajevo, vor executa, timp de aproximativ o lună de zile, misiuni în sprijinul autorităţilor locale având ca scop menţinerea unui climat de securitate şi stabilitate în Bosnia şi Herţegovina.

Decizia de suplimentare a contribuţiei României a fost luată la solicitarea conducerii Operaţiei EUFOR ALTHEA.

Suplimentarea de forţe se înscrie în plafonul aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului naţional în anul 2022.

Misiunea EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene se desfăşoară pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei începând cu anul 2004, în baza unui mandat al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Participarea României la Operaţia EUFOR ALTHEA reflectă atât consolidarea angajamentului asumat în cadrul Uniunii Europene, cât şi a parteneriatului NATO-UE, reprezentând, în acelaşi timp, un element de menţinere a securităţii şi stabilităţii în regiune.

Batalionul Multinaţional al misiunii EUFOR ALTHEA este constituit din două companii permanente, una generată de Turcia şi alta, prin alternanţă la un an, de Austria şi Ungaria, un pluton românesc şi alte patru companii de rezervă generate de România, Bulgaria, Slovacia şi de Austria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici