România achiziţionează 18 drone Bayraktar TB2. Valoarea contractului este de 321 de milioane de dolari

Ministerul Apărării Naţionale a atribuit firmei turceşti de apărare Baykar un contract de 321 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de avioane fără pilot TB2, potrivit unor documente publicate recent.

768 afișări
Imaginea articolului România achiziţionează 18 drone Bayraktar TB2. Valoarea contractului este de 321 de milioane de dolari

Măsura vine după ce, în luna septembrie a anului trecut, Ministerul Apărării şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona trei sisteme(a câte şase platforme) de aeronave fără echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2 produse de Baykar pentru aproximativ 300 de milioane de dolari, în aşteptarea aprobării din partea Parlamentului.

Săptămâna aceasta, site-ul Tenders Electronic Daily, o versiune online a suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene axat pe proiecte de achiziţii publice, a publicat anunţul oficial de atribuire a contractului către producătorul turc pentru producţia acestor sisteme.

Dronele urmează să fie livrate la Timişoara, unde Forţele Aeriene Române operau Baza Aeriană 93, care găzduia avioane MiG-23 înainte de a fi retrase din uz. Odată primite, România va deveni a doua ţară din UE, după Polonia, care va opera TB2 şi al treilea membru european al NATO care le va comanda după Turcia.

Aceste achiziţii urmează să contribuie la ambiţiile stabilite în cadrul proiectului de înzestrare a Armatei Române, care urmăreşte dotarea cu echipamente militare şi sisteme de armament noi, care să asigure flexibilitate, cunoaştere extinsă a situaţiei şi putere de foc sporită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici