România ajută Ucraina. Nouă contribuţie umanitară, în valoare de 3,2 milioane de euro

Prim-ministrul Ionel-Nicolae Ciucă a participat joi la Conferinţa Internaţională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varşovia, organizată în format online, în cadrul căreia a prezentat o nouă contribuţie de asistenţă umanitară în valoare de 3,2 milioane de euro.

817 afișări
Imaginea articolului România ajută Ucraina. Nouă contribuţie umanitară, în valoare de 3,2 milioane de euro

România ajută Ucraina. Nouă contribuţie umanitară, în valoare de 3,2 milioane de euro

Prim-ministrul Ciucă a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistenţă umanitară şi pentru refugiaţi, sprijin economic.

Cu acest prilej, Ciucă a prezentat o nouă contribuţie de asistenţă umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Premierul a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucţie al Ucrainei şi a reiterat susţinerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, şi prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuţii ale donatorilor pentru a susţine răspunsul umanitar al Naţiunilor Unite în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici