România, aleasă membră a Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului

România a fost aleasă de către grupul regional european, într-unul dintre cele patru locuri vacante care îi revin grupului în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), pentru mandatul 2009-2013, informează MAE.

16 afișări
Imaginea articolului România, aleasă membră a Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului

Primul punct de informare turistică din Bucureşti (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Desemnarea celor patru state pentru Consiliul Executiv al OMT a avut loc vineri, în cadrul unor reuniuni desfăşurate în contextul Adunării Generale a Organizaţiei.

Statele desemnate din partea grupului european, alături de România, sunt Germania, Bulgaria şi Ungaria.

Pentru cele patru locuri vacante au fost depuse nouă candidaturi, alături de statele menţionate, candidând de asemenea, Serbia, Slovenia, Croaţia, Muntenegru şi Azerbaidjan.

MAE precizează că "succesul acestei campanii se datorează demersurilor susţinute întreprinse pe canalele diplomatice, precum şi negocierilor în plan multilateral şi bilateral pentru obţinerea sprijinului statelor europene".

Obţinerea acestui post pentru România reprezintă o realizare importantă pe agenda din 2009 a campaniilor Ministerului Afacerilor Externe pentru deţinerea de locuri în agenţiile şi instituţiile specializate ale ONU, explică Ministerul de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici