Video România după inundaţii: Cum arată zonele afectate de intemperiile din ultimele zile - FOTO, VIDEO

Zeci de localităţi din mai multe judeţe ale ţării au fost afectate de inundaţii în ultimele zile, iar sute de oameni au fost evacuaţi din locuinţele distruse de ape.

4831 afișări

Guvernul a decis în şedinţa de joi alocarea sumei de 50 de milioane de lei pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova, cel mai grav afectate de inundaţiile din ultimele zile. Ulterior vor fi alocate fonduri şi pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Patriarhia îndeamnă ierarhii şi preoţii de la parohii şi mănăstiri ca începând de vineri, pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august), pe lângă rugăciunile pentru oprirea ploilor, să organizeze colecte de alimente, apă şi pături pentru sinistraţii din zonele inundate.

Crucea Roşie Română lansează un apel pentru donaţii în sprijinul celor afectaţi de inundaţii, oamenii putând dona bani online sau prin sms, precum şi alimente, în mai multe reţele de magazine.

Pentru sprijinirea operaţiunilor şi derularea programelor de asistenţă a sinistraţilor pe termen mediu şi lung, persoanele care vor să se alăture acestei campanii pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro, prin sms la nr. 8829 (2 Eur/sms) sau direct în contul deschis la BRD - Agenţia Piaţa Romană: RO90BRDE410SV73263084100.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici