România participă involuntar la încălzirea globală. Vezi aici câte milioane de euro se pierd

România participă în mod involuntar la încălzirea globală din cauza pierderilor de aproape 500 milioane de euro înregistrate pe lanţul de aprovizionare a populaţiei cu energie termică, astfel că preluarea de către Ministerul Economiei a CET-urilor de la autorităţle locale este o prioritate.

21 afișări
Imaginea articolului România participă involuntar la încălzirea globală. Vezi aici câte milioane de euro se pierd

România participă involuntar la încălzirea globală. Vezi aici câte milioane de euro se pierd (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe întregul lanţ de la producţie până la încălzirea cetăţenilor, din evaluările noastre, sunt aproape 500 milioane de euro care se pierd. Din punctul meu de vedere este una dintre priorităţi (preluarea centralelor electrotermice de la autorităţile locale - n.,r.), pentru că, pe lângă emisiile de CO2, există şi o mare risipă de resurse financiare din acest punct de vedere", a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, după şedinţa de Guvern.

Guvernul a decis în 2002 să transfere o serie de centrale electrotermice (CET) de la Ministerul Economiei către autorităţi locale.

Multe dintre CET-uri au dificultăţi de finanţare şi sunt ineficiente din cauza vechimii instalaţiilor, iar primăriile care le administrează nu dispun de fonduri pentru modernizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici