România se află la mijlocul unui clasament al competitivităţii pentru profesionişti. Care sunt ţările fruntaşe

România se află pe locul 64 din 119 în într-un clasament al competitivităţii privind pregătirea şi atragerea de profesionişti de top şi dezvoltarea talentului pe piaţa forţei de muncă, devansată, printre altele, de Bulgaria (locul 55), Kazahstan (locul 54), Rusia (locul 48) sau Cehia (locul 25).

615 afișări
Imaginea articolului România se află la mijlocul unui clasament al competitivităţii pentru profesionişti. Care sunt ţările fruntaşe

sursa FOTO: Profimedia

Competitivitatea României pentru forţa de muncă de valoare a fost evaluată în funcţie mai multe criterii privind mediul de afaceri şi reglementarea, deschiderea economiei faţă de străinătate, imigranţi şi minorităţi, educaţie, protecţie socială, calitatea vieţii, sănătate, productivitate, prezenţa profesioniştior cu înaltă pregătire şi inovare, potrivit raportului The Global Talent Competitiveness Index, realizat de şcoala de business Insead şi Adecco.

Clasamentul este condus de Elveţia, SUA, Singapore, Suedia, Danemarca şi Olanda.

Într-un top asemător al oraşelor, Bucureştiul se află pe locul 86 din 155 de oraşe luate în calcul, după Vilnius (Lituania) şi înaintea Santiago din Chile. Dup Bucureşti se situează Istanbul, Atena sau Sofia. Clasamentul Oraşelor este condus de New York, urmat de Londra, Singapore, San Francisco şi Boston.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici