România se pregăteşte să lupte / Deputatul Iulian Badea: Cei care exclud posibilitatea unui război extins sunt naivi

  • Politicienii i-au scos la raport pe liderii Armatei, după ultimele declaraţii ale generalului Gheorghiţă Vlad.
  • Părerea unanimă a fost că extinderea războiului din Ucraina trebuie luat serios în calcul, în condiţiile în care şi NATO se pregăteşte intens.
  • Unul dintre parlamentarii PSD, Iulian Badea, membru în Comisia de Apărare, spune că războiul este cât se poate de real.
2780 afișări
Imaginea articolului România se pregăteşte să lupte / Deputatul Iulian Badea: Cei care exclud posibilitatea unui război extins sunt naivi

Deputatul Iulian Badea

La sediul MApN, senatorii şi deputaţii din comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlamentul României au stat la masă, în urmă cu două zile, cu ministrul Angel Tîlvar, cu secretarul de stat Eduard Bachide, cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, dar şi cu reprezentanţi ai unor structuri centrale din cadrul ministerului.

A fost o discuţie departe de ochii şi de urechile publicului, iar protocolul a impus ca telefoanele mobile ale parlamentarilor să fie lăsate la intrarea în sală.

De asemenea, de regulă, oamenii din ministere sunt audiaţi de comisii în Parlament, însă, de această dată, sensibilitatea temei a impus ca MApN să „joace” pe teren propriu.

Subiectul de bază a fost poziţionarea României în contextul războiului de la graniţele ţării noastre, cu Rusia tot mai agresivă nu doar în declaraţii, ci şi pe frontul din Ucraina.

Badea: „Războiul este real” / Ciolacu: „Nu vine niciun război”

„Cei care exclud posibilitatea unui război extins sunt naivi. Războiul este cât se poate de real, iar cel mai rău scenariu trebuie luat în calcul pentru a putea fi pregătiţi în viitor”; este părerea parlamentarului craiovean Iulian Badea, membru în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, prezent la discuţiile de marţi.

„Suntem martorii menţinerii şi accentuării tendinţei ieşirii confruntărilor din mediile convenţionale – terestru, maritim, aerian – şi orientarea către cel cibernetic şi psihologic, lucru care va duce la condiţionarea unor factori obiectivi de securitate ce vizează spaţiul sau teritoriul.

Toate ne determină de asemenea să investim în resursă umană bine educată şi foarte bine instruită, să revitalizăm industria de apărare autohtonă, să dezvoltăm cultura instituţională centrată pe cunoaştere şi inovaţie şi, nu în ultimul rând, să mentinem rezilienţa naţională, inclusiv bazată pe pregătirea populaţiei, a economiei şi a teritoriului pentru apărare”, a mai comentat Badea pentru Mediafax.

Poziţia fermă a deputatului în privinţa războiului contrastează cu părerea liderului formaţiunii, Marcel Ciolacu. Acesta s-a exprimat împotriva proiectulului de lege privind serviciul militar voluntar plătit, despre care crede că a fost promovat forţat şi are efectul de a speria lumea. „Nu vine niciun război”, a spus ieri Ciolacu.

„Nu trebuia dată cu toporul în contextul unui război de la frontieră, ca România să înţeleagă din acea ştire că aoleu, vine războiul peste noi. Nu vine niciun război", a fost comentariul buzoianului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici